Merialuesuunnittelu ja merellinen ruoantuotanto
Kansallinen merialuesuunnittelun työpaja merellisestä ruoantuotannosta pidettiin 23.8.2022 Turussa, Forum Marinumissa. Osallistujat olivat merialuesuunnittelun, kalastuksen, kalankasvatuksen sekä muun vesiviljelyn asiantuntijoita ja kehittäjiä.
Kyseessä oli ensimmäinen teematapaaminen toisella merialuesuunnittelukierroksella. Työpajan tavoitteena oli tunnistaa ja edistää merialuesuunnittelun keinoja tukea kestävää merellistä ruoantuotantoa. Tutustu työpajan yhteenvetoon: Raportti Merialuesuunnittelu ja Merellinen ruoantuotanto_23.8.2022.
Työpajatyöskentelystä valmisteltiin video, tekstitykset FI, SV ja EN saat päälle Asetukset-valikosta. Klikkaa kuvaa.
Työpajassa pidetyt esitykset:
Merellisen ruoantuotannon strategiset tavoitteet, Orian Bondestam maa- ja metsätalousministeriö
Merellinen ruoantuotanto merialuesuunnittelussa ja -suunnitelmassa, Olli Rönkä, Timo Juvonen ja Kaarina Rautio
Kalankasvatuksen kehitysnäkymistä ja Kalankasvatuksen yrittäjänäkökulmia, Sami Suominen ja Irja Skytén-Suominen, Lännenpuolen Lohi Oy
Merilevän hyödyntämisen ja kasvattamisen haasteet ja innovaatiot Suomessa, Heikki Heiskanen, Origin by Ocean Oy
Nordic perspectives on the development of macroalgal aquaculture, Kristian Spilling, SYKE
Merilevän ja kalankasvatuksen yhdistämismahdollisuudet? Kirsi Kostamo, SYKE
Työpaja on osa eMSP NBSR -hanketta. Kyseinen hanke yhdistää Itämeren ja Pohjanmeren merialuesuunnittelun viranomaiset ja tavoitteena on käydä rajat ja sektorit ylittävää vuoropuhelua. Työpaja kuuluu belgialaisten vetämään kokonaisuuteen Sustainable Blue Economy, https://www.emspproject.eu/project-activities/community-of-practice/sustainable-blue-economy/